Gyros gyorspác fűszerkeverék 30g Lucullus: gluténmentes.A Lucullus gyorspác megkönnyíti a sütés konyhai előkészületeit. Lerövidíti a pácolás idejét, így a hús sütés után kellemesen fűszeres és omlós lesz.
Receptajánlat
Gyros hozzávalók: Egész csirkemellfilé, 2 ek. Gyros gyorspác, 5-6 ek. olaj, arasznyi póréhagyma, 2 paradicsom, arasznyi kígyóuborka, fél cső piros húsú kaliforniai paprika.
A mártáshoz: 2 dl natúr joghurt, só, bors, fél csokor metélőhagyma.
Elkészítés: A csirkemellet a gyorspáccal alaposan bedörzsöljük, az olajjal meglocsoljuk, majd letakarva, hűtőszekrényben 15 percig érleljük. Közben a zöldségeket vékony csíkokra vágjuk, a mártáshoz valókat pedig jól összekeverjük. A csirkemellet forró serpenyőben oldalanként 4 perc alatt megsütjük, majd lecsöpögtetve vágódeszkára fektetjük. Kissé ferdén vékony érmékre vágjuk. Tálaláskor a húst és a zöldségeket készen kapható pitába töltjük, majd a mártással meglocsolva kínáljuk.
Felhasználási javaslat: A tasak tartalmát keverjük el 1 dl étolajjal, majd ebben a keverékben forgassuk meg a konyhakész húst. 20-30 percig állni hagyjuk és serpenyőben, sütőben, vagy grillen készre sütjük.
Összetevők: tengeri só, szárított zöldségek (fokhagyma, vöröshagyma), őrölt fűszerek (oregano, rozmaring, feketebors, chilipaprika, édeskömény, görögszénamag, kurkuma), kristálycukor, fűszerkivonat
Zellert és mustárt felhasználó üzemben készült.
Száraz, hűvös helyen tartandó!
Tápértékre vonatkozó információk |
100 g termékben |
energia |
548 kJ / 131 kcal |
zsír |
2,5 g |
- amelyből telített zsírsavak |
0,8 g |
szénhidrát |
19 g |
- amelyből cukrok |
9,7 g |
fehérje |
3,8 g |
só |
61,8 g |
A termékre vonatkozó tájékoztatás, adatközlés a termék csomagolásán alapul. A webáruház üzemeltetője ezen adatok pontosságáért felelősséget nem vállal. Kérjük a kiszállításkor történő vásárláskor tájékozódjon a termékeken szereplő információk alapján!
A kép a termékről készült, de csupán illusztrációs célt szolgál.