Részletek
A hazánkban egyelőre kevésbé ismert, de egyre inkább terjedő manióka, vagy más néven kasszáva, Dél-
Amerika, és Afrika trópusi részein honos növény. Levele sok fehérjét, vitamint és ásványi anyagot
tartalmaz, ám mégis inkább a földalatti részét, a gyökerét hasznosítjuk. Készülhet belőle alkohol tartalmú
ital, liszt, valamit keményítő is.
A manióka növény gyökeréből nyerjük a tápióka keményítőt. Ehhez nem csak leőrlik a gyökeret, hanem
különleges eljárással nyerik ki belőle a keményítőt. Az egészet átmossák, pépesítik, majd különválasztják a
folyadékot. Így készül el ez az alternatív keményítő, mellyel nyugodtan helyettesíthetjük a hagyományos
lisztet is.
A Nature Cookta tápióka keményítő íze kicsit édeskés és a "mindenmentes" konyha kiváló alapanyaga.
Alkalmas sütésre, főzésre, kiváló adalékanyag szószokhoz, főzelékekhez. Vízben könnyen oldódik,
péksüteményekben alkalmazva javítja azok textúráját, ropogós kérget varázsol. Ha maglisztekhez keverjük
a tápióka keményítőt, igazi, szivacsos kenyérállagot kaphatunk végeredményként, ennek megfelelően más
lisztekkel keverve ajánljuk felhasználását. Pudingot készíthetünk belőle kókusztej hozzáadásával, melynek
finomabbá tételére csak egy kis gyümölcsre van szükségünk.
Lektineket, szaponinokat, fitátsavat és semmilyen antinutritív anyagot nem tartalmaz. A „mindenmentes"
konyha kiváló alapanyaga.
A termékre vonatkozó tájékoztatás, adatközlés a termék csomagolásán alapul. A webáruház
üzemeltetője ezen adatok pontosságáért felelősséget nem vállal. Kérjük a kiszállításkor történő
vásárláskor tájékozódjon a termékeken szereplő információk alapján!
A kép a termékről készült, de csupán illusztrációs célt szolgál.